Cazul Weinstein: Poliția a deschis o anchetă privind un presupus act de agresiune sexuală datând din 2004

33

Poliția din New York a deschis o anchetă privind un presupus act de agresiune sexuală datând din 2004, de care care este acuzat producătorul Harvey Weinstein, a declarat joi un purtător de cuvânt al poliției pentru AFP.

d5d44a07-bf12-436e-b8db-4cbec0f85f2c

De la publicarea unui articol în New York Times la 5 octombrie, acuzațiile de hărțuire, de agresiune sexuală și de viol împotriva magnatului de la Hollywood s-au amplificat, unele dintre ele privind incidente care s-au petrecut cu peste 20 de ani în urmă.

Chestionată de către AFP cu privire la faptele vizate de către anchetă, poliția din New York nu a oferit detalii.

Potrivit cotidianului newyorkez Daily News, justiția ar căuta să adune dovezi cu privire la acuzațiile formulate de actrița Lucia Evans, publicate marți de revista americană The New Yorker.

Aceasta susține că Harvey Weinstein ar fi obligat-o să îi facă sex oral în 2004, la New York. În același articol, alte două femei au raportat că au fost violate de cunoscutul producător.

Potrivit cotidianului New York Post, șeful unității responsabile pentru anchetele care vizează infracțiunile de natură sexuală din New York ar fi cerut echipei sale să investigheze orice element privind presupusele cazuri de hărțuire sau de agresiune sexuală de care este acuzat Harvey Weinstein.

În 2015, poliția din New York a deschis o anchetă în urma unei plângeri depuse de un model italian, Ambra Battilana Gutierrez, care susținea că Harvey Weinstein a agresat-o sexual într-o cameră de hotel.

Poliția a înregistrat o conversație între gigantul de la Hollywood și tânără, în care acesta încerca, insistent, să o atragă din nou în camera sa de hotel, propunere pe care tânăra o refuză.

La sfârșitul anchetei, procurorul de Manhattan, Cyrus Vance, a decis ca producătorul să nu fie urmărit penal, considerând că dovezile erau insuficiente.

AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)