Ce ar urma să conțină decretul privind starea de urgență prezentat astăzi de președintele Klaus Iohannis

61

Decretul privind instituirea stării de urgență pe care urmează să-l prezinte președintele Klaus Iohannis, astăzi, la ora 15.00, va conține în primul rând măsuri care vizează achizițiile de echipamente medicale, a declarat o sursă din conducerea PNL, pentru Libertatea.

Potrivit acesteia, cea mai mare problemă o reprezintă faptul că achizițiile de echipamente și aparatură medicale sunt blocate de licitații, iar decretul ar urma să creeze cadrul legal pentru cumpărarea directă a acestora, inclusiv din China.

În plus, România ar urma să cumpere mai multe zeci de aparate de respirat printr-un contract cu o firmă din Statele Unite.

Decretul urmează să creeze un cadru general de măsuri ce pot fi luate și nu va fi unul restrictiv, susține sursa amintită. Asta înseamnă că documentul nu va conține interzicerea circulației persoanelor sau prezența Armatei pe străzi și nici închiderea unor instituții de presă, cele care vor publica fake news vor primi notificări prin care vor fi obligate să nu mai difuzeze și să șteargă conținutul incriminat.

În același timp, transportul cu metroul nu va fi întrerupt, dar împreună cu Primăria Capitalei, poate fi dispusă restricționarea accesului la acesta.