Ce au spus Klaus Iohannis și Kamala Harris despre un posibil atac îndreptat împotriva României

325

Președintele României a exclus vineri, 11 martie, posibilitatea ca România să devină ținta unui posibil atac lansat de Federația Rusă, în timp ce Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a explicat că nu poate specula în ceea ce privește comportamentul lui Vladimir Putin.

Trebuie să repet tot timpul că SUA sunt angajate în prietenia și dedicarea pentru România(…)Este o situație dinamică și tot timpul evaluăm situația. În ceea ce privește comportamentul lui Putin nu pot specula, dar suntem foarte fermi și, ca membri NATO, un atac asupra unei țări este un atac asupra tuturor”, a declarat Kamala Harris, întrebată dacă consideră că există posibilitatea ca acțiunea militară din Ucraina să fie extinsă în România.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că nu există date pentru a presupune că România poate fi ținta unui atac.

Pe de altă parte, este foarte clar că acest război declanșat împotriva Ucrainei a produs cu certitudine un rezultat vizibil, ferm, clar și acesta este unitatea NATO și hotărârea aliaților NATO de a sta împreună și a se apăra împreună”, a adăugat președintele.

VEZI AICI CE A SPUS KAMALA HARRIS DESPRE ARTICOLUL 5 AL NATO, LEGAT DE APĂRAREA COMUNĂ.

VEZI AICI CE TEME AU ABORDAT CEI DOI ȘEFI DE STAT ÎN CADRUL DISCUȚIILOR DE VINERI.

GALERIE FOTO DIN TIMPUL VIZITEI VICEPREȘEDINTELUI SUA ÎN ROMÂNIA.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Articolul Ce au spus Klaus Iohannis și Kamala Harris despre un posibil atac îndreptat împotriva României apare prima dată în Main News.

Source: New feed