Ce cadouri a primit președintele Klaus Iohannis în anul 2022. Valoarea obiectelor ajunge la 5.000 de euro

55

Președintele Klaus Iohannis a primit pe parcursul anului 2022 cadouri în valoare de 4.753 de euro în timpul acțiunilor de protocol, relatează vineri, 6 ianuarie, Agerpres. Cele 26 de obiecte, printre care se numără un tablou din chihlimbar, un cuțit militar, un stilou Poenari sau seturi de argint, rămân în patrimoniul Administrației Prezidențiale.

Cel mai scump cadou a fost un tablou din chihlimbar, ce reprezintă cupola templului lui Solomon din Ierusalim cu ramă din lemn, cu o valoare de 1.125 de euro.

O planșă Bayerischer, desenată cu cerneluri Kostler și imprimată cu aparate Leslie G. Hunt, în valoare de 920 de euro, o replică a drapelului de luptă din 1822 ce fusese înmânat de Grigore Dimitrie Ghica către Marele Agă Mihăiță Filipescu și două embleme, în valoare de 410 euro, dar și un set de porțelan „Herend” compus din cești, farfuriuțe, vas pentru lapte, zahăr și un ceainic cu pictură, în valoare de 280 de euro, s-au numărat printre cele mai scumpe cadouri primite de Președintele României în 2022.

Un cuțit militar, un stilou Poenari, cartea „Le grand tour” de Oliver Guez, un tablou „Tree of wishes”, o oglindă ovală, butoni din argint 925 cu chihlimbar și pietre din Marea Baltică, o cravată roșie din mătase sau o gravură din porțelan placat cu aur de 24 de Karate au fost alte obiecte primite de șeful statului anul trecut.

În total, au fost 26 de cadouri primite de Klaus Iohannis în timpul acțiunilor de protocol, ce au rămas în patrimoniul Administrației Prezidențiale, mai arată Agerpres.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Ce cadouri a primit președintele Klaus Iohannis în anul 2022. Valoarea obiectelor ajunge la 5.000 de euro apare prima dată în Main News.

Source: New feed