Ce probleme întâmpină primăriile din Constanța cu privire la distribuția energiei electrice

72

Ce probleme întâmpină primăriile din Constanța cu privire la distribuția energiei electrice

Consilierii județeni liberali Bogdan Bola și Stelian Gima au inițiat un apel, prin care mai multe primării au fost solicitate să prezinte situația problemelor cu care se confruntă unitățile administrativ teritoriale din Constanța cu privire la distribuția curentului electric. Răspunsurile nu au întârziat să apară, iar cele mai multe precizează că în ciuda faptului că rețeaua de distribuție electrică a fost modernizată, tot apar întreruperi frecvente ale alimentării cu energie electrică. Pe de altă parte, sunt primării care punctează clar că nu s-au mai modernizat deloc rețelele electrice.

Potrivit răspunsurile, este nevoie urgentă de noi posturi de transformare electrică în comuna Ghindărești și Tortoman, dar și în Mangalia și Medgidia.

„În urma apelului inițiat de mine, împreună cu colegul meu consilier județean Stelian Gima, mai multe primării din județul nostru au răspuns pozitiv și ne-au comunicat problemele cu care se confruntă localitățile lor în ceea ce privește distribuția curentului electric. Astfel, dorind să preîntâmpinăm ivirea unor situații de urgență în această iarnă privind căderile rețelelor de curent electric, am cetralizat aceste date și am formulat și depus o adresă către ENEL Distribuție Constanța la sfârșitul anului trecut.

Problemele semnalate sunt multiple și variate și necesită găsirea unor soluții concrete și imediate din partea celor de la ENEL: de la rețele de curent electric care nu sunt modernizate și izolate de ani de zile (comuna Cerchezu, Lipnița, Mircea Vodă sau Independența) la fluctuații și căderi de tensiune frecvente (comuna Pantelimon, Seimeni, Poarta Albă sau orașul Hîrșova), până la nevoia urgentă de noi posturi de transformare electrică (comuna Ghindărești și Tortoman, Constanța municipiul Mangalia și Medgidia). De asemenea, răspunsuri am primit din partea autorităților locale din comuna Peștera, Topalu și Albești.

Mulțumesc totodată și celor care mi-au semnalat probleme în alte localități (simpli cetățeni sau consilieri locali): de la subdimensionarea rețelelor în Vama Veche la problemele cu iluminatul public în zona de sud a litoralului (Cap Aurora-Jupiter, Neptun-Olimp)”, a precizat Bogan Bola pe pagina sa de Facebook.

C.C.