Cetățuia, sub asediul boschetarilor. Tâlhării, clădiri vandalizate și fecale peste tot

340

Un imobil de pe Cetățuie, monument istoric, pe care Primăria l-a cumpărat cu 25.000 euro a devenit cuibul boschetarilor. Poliția Locală știe situația, dar nu face nimic, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj spune că e responsabilitatea Primăriei. În timp ce autoritățile pasează responsabilitatea de la una la alta, cetățenii sunt tâlhăriți în plină zi.

Zeci de oameni ai străzii au vandalizat o clădire monument istoric de pe Cetățuie și au transformat-o în adăpost de noapte. Boschetarii au scos ușile de lemn ale clădirii, au distrus geamurile celor trei încăperi și fac foc din bucățile de placaj în nopțile mai reci. Clujenii care obișnuiesc să se plimbe des pe Cetățuie se plâng de faptul că zona nu mai este sigură și spun că au văzut diverse persoane dubioase care intrau sau ieșeau din camerele interioare ale clădirii aflate în administrarea Primăriei Cluj-Napoca.

Unii cetățeni au fost întâmplător martori la scene în care trecătorii au fost jefuiți sau loviți de boschetarii care locuiesc în zonă.

„Clădirea cu gang din capătul de sus al scărilor care duc pe Cetățuie este de 10 zile adăpostul oamenilor străzii din zonă. În 24.08. au atacat trecătorii cu pietre iar astăzi,30.08 au jefuit o angajată a hotelului, rupându-i lanțul de la gât. La ora 9.30 dimineața! Polițiștii de la Secția 5 au fost aici, însă fără probe video nu pot face nimic. Solicitarea este să dispuneți obturarea accesului în clădire cu gratii de fier, placajul de lemn nu e suficient : îl sparg și îl ard În înterior. Și vă rog dispuneți deratizarea clădirii mai întâi”, a sesizat un bărbat pe site-ul Primăriei.

Cei care se plimbă frecvent pe Cetățuie spun că nu se mai simt în siguranță și se întreabă de ce Poliția Locală nu face nimic.

„Să vedeți ce e deasupra porții. Am anunțat Poliția pentru că e focar de infecție, e inadmisibil, nu poți să treci că e WC public. A ieșit de acolo un individ așa de drogat de nu se putea ține pe picioare. Ce fac oamenii aici, ți se face lehamite. Dorm acolo, au scos ușile, geamurile, au scos mobilierul”, a povestit o femeie pentru Cluj 100%.

Autoritățile locale își pasează problema de la una la alta. Primăria spune că nu știe despre ce este vorba, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj spun că Primăria va lua măsuri deoarece clădirea este a lor. Doar o infracțiune comisă de oameni ai străzii în zona Cetățuie a ajuns la cunoștința IPJ Cluj.

”Nu au fost înregistrate solicitări, însă într-adevăr săptămâna aceasta a fost înregistrat un eveniment în acea zonă, ocazie cu care au fost legitimate mai multe persoane care se aflau în zonă și a fost anunțată Primăria Cluj-Napoca pentru a lua măsurile care se impun, fiind vorba despre persoane fără adăpost. S-a înregistrat o infracțiune de tâlhărie, respectiv smulgerea unui lănțișor. Polițiștii vor intensifica activitățile de patrulare în zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Carmen Jucan.