CFR repară mai multe linii de cale ferată, pentru eficientizarea transportului de mărfuri la frontiera cu Ucraina

103

CFR S.A. va demara, în regie proprie, un program de reparații la mai multe linii de cale ferată, măsură pentru eficientizarea transportului feroviar de mărfuri la frontiera cu Ucraina, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook miercuri, 27 aprilie.

Programul de reparații include mai multe linii de cale ferată cu ecartament larg și cu ecartament normal, din stațiile de frontieră Vicșani (SRCF Iași) și Halmeu (SRCF Cluj).

„Aceste lucrări suplimentează capacitatea de transport existentă și au ca scop:
– creșterea gradului de operaționalizare a traficului de marfă
– îmbunătățirea condițiilor de manevră
– îmbunătățirea circulației la frontierele cu Calea Ferată din Ucraina”, potrivit sursei citate.

Lucrările la stația CF Vicșani încep joi, 28 aprilie, și sunt prevăzute pentru finalizare în data de 3 mai. Aici vor fi operaționalizate încă 5 linii de cale ferată dintre care 3 cu ecartament larg.

În stația de frontieră Halmeu lucrările se vor derula în perioada 2 mai – 31 mai 2022, prin aceste lucrări urmând să se redeschidă încă 4 linii de cale ferată dintre care 2 cu ecartament larg.

„Măsurile vor permite creșterea capacității de transbordare a mărfurilor din trenurile care provin din Ucraina și vor conduce automat la reducerea timpilor tehnologici necesari acestor operațiuni.

Practic, dupa finalizarea lucrărilor, în punctul de frontiera Vicșani vor fi operaționale 7 linii de cale ferată cu ecartament larg și ecartament normal, iar la Halmeu, 16 linii de cale ferată cu ambele tipuri de ecartament”, mai precizează ministerul.

Amintim că Sorin Grindeanu a anunțat marți, 26 aprilie, operaționalizarea „rapidă” a liniilor de cale ferată din Portul Galați. Potrivit social-democratului, termenul limită pentru licitație este 19 mai 2022.

Potrivit ministrului, linia de cale ferată va permite transportul mărfurilor spre și dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galați. Astfel, portul de la Galați ar urma să devină unul dintre punctele cheie din regiune pentru transportul de mărfuri și materii prime, alături de portul Constanța,

Foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Articolul CFR repară mai multe linii de cale ferată, pentru eficientizarea transportului de mărfuri la frontiera cu Ucraina apare prima dată în Main News.

Source: New feed