Chelsea Manning, vedeta ediției Vogue din luna septembrie

75

Chelsea Manning, fostul analist militar care a dezvăluit informații portalului Wikileaks, este vedeta numărului din septembrie al revistei Vogue, într-un pictorial însoțit de fotografii realizate de celebra artistă Annie Leibovitz în care își povestește viața după ieșirea din închisoare, relatează EFE.

9e184e8d-7f43-4662-8380-475137588256

Sursa foto: Chelsea Manning / Twitter

Manning, 29 de ani, prezintă fragmente ale vieții sale în libertate după ce a petrecut 7 ani la închisoare pentru că a dezvăluit sute de mii de documente clasificate site-ului Wikileaks. Documentele prezentau informații despre așa-numitul război dus de SUA împotriva terorismului în întreaga lume și au plasat Wikileaks în vizorul guvernului de la Washington.

Manning, care la momentul faptelor se numea Bradley și a făcut un tratament de schimbare de sex după condamnarea sa la 35 de ani de închisoare, vorbește despre perioada de când a devenit transsexual și despre noua sa viață ca femeie.

"Nu trăiesc cu teamă. Sunt fericită că sunt liberă și pot să mă plimb", a declarat Chelsea Manning revistei Vogue, unde apare în costum de baie fotografiată de Leibovitz, cunoscută pentru portretele sale realizate celebrităților.
Sursa foto: www.vogue.com

Chelsea Manning s-a declarat surprinsă de dovezile de simpatie primite în urma eliberării sale în luna mai, după ce fostul președinte Barack Obama (2009-2017) i-a comutat pedeapsa cu câteva zile înainte de a-și încheia mandatul.

Fostul analist pentru Irak, unde a început să culeagă informații clasificate, asigură că își asumă responsabilitatea pentru "deciziile și acțiunile" sale, considerând că este necesar să fie expuse acțiunile neconforme ale guvernelor.

Numărul din septembrie al revistei Vogue coincide cu organizarea săptămânii modei, New York Fashion Week, astfel încât este cel mai voluminos și mai căutat număr al anului.

Ediția de anul acesta coincide cu aniversarea a 125 de ani de la lansarea revistei Vogue și o are pe copertă pe celebra actriță Jennifer Lawrence.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruștei)