Ciolacu cere Guvernului să clarifice rapid situaţia firmei TMK-Artrom, unde mii de angajați nu și-au primit salariile

123

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a cerut Guvernului marți, 22 martie, să clarifice legal și rapid situația firmei TMK Artrom din județul Olt, unde muncitorii nu și-au primit salariile, în contextul sancțiunilor impuse Federației Ruse.

Circa 2.500 de salariaţi ai fabricilor TMK-Artrom de la Reşiţa şi Slatina nu şi-au primit salariile, spun liderii de sindicat, după ce oligarhul rus Dimitri Pumpianski, care controlează grupul TMK, a ajuns pe lista de sancţiuni a UE.

Ciolacu susține acum că sancțiunile internaționale la adresa Rusiei sunt absolut necesare, iar tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie. „Niciun leu, niciun euro nu trebuie să finanțeze războiul lui Putin!”, a subliniat președintele Camerei Deputaților.

„Dar nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu, cei 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, în cazul cărora, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluție! Oamenii nu sunt plătiți, producția stagnează și toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare.

Solicit Guvernului să clarifice legal și rapid situația firmei TMK Artrom din județul Olt. Repet! NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiți, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru România sunt importanți românii și locurile de muncă, precum și funcționarea în continuare a economiei românești!”, a transmis Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD mai susține că adoptarea unei astfel de OUG „ar clarifica și alte cazuri similare”.

Context

Circa 2.500 de salariaţi ai fabricilor TMK-Artrom de la Reşiţa şi Slatina nu şi-au primit salariile, spun liderii de sindicat, după ce oligarhul rus Dimitri Pumpianski, care controlează grupul TMK, a ajuns pe lista de sancţiuni a UE, potrivit Radio România.

Conform sursei citate, Pumpianski ar fi transferat acţiunile deţinute către o firmă off-shore din Cipru, iar până la clarificarea statutului juridic al TMK-Artrom, conturile companiei deschise la trei bănci care activează în ţara noastră rămân blocate.

Potrivit sindicaliștilor, blocarea conturilor companiei ar însemna şi întreruperea producţiei de oţel ţaglă, urmată de închiderea combinatului siderurgic.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Ciolacu cere Guvernului să clarifice rapid situaţia firmei TMK-Artrom, unde mii de angajați nu și-au primit salariile apare prima dată în Main News.

Source: New feed