Ciolacu face un pas în spate în privința impozitului progresiv

54

Revenirea la cote de impozitare progresive nu mai este de actualitate, a recunoscut marți, 28 iunie, chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu, cel care a promovat această idee în ultimele săptămâni. 

Chestiunea impozitării progresive pare să fie tranșată, astfel că, cel puțin pentru următorii ani, în România ar urma să fie menținută cota unică. Într-o declarație făcută marți, pe holurile Parlamentului, Marcel Ciolacu a promovat în continuare acest mecanism, precizând însă faptul că nu va fi deocamdată aplicat.

„Impozitarea progresivă, nu am spus niciodată şi nu spun nici astăzi. Nu va fi implementată anul acesta, şi nu cred că nici anul viitor, dar este o bază de discuţie şi ştiţi că porneşte digitalizarea de la ANAF, de la Vamă, de la autorităţile locale, fiindcă trebuie ceva integrat. Să vedem cum construim viitorul împreună, să ieşim din zona de sloganuri, să ne rupem că domnule distrugem mediul de afaceri. Nu am văzut mediul de afaceri distrus nici în Franţa, nici în Germnaia, nici în Italia, nici în Polonia, niciunde în Europa unde există acest sistem de impozitare progresivă, şi să începem să creionăm, în coaliţie, împreună cu partenerii sociali, cu mediul de afaceri, o perspectivă de viitor a României”, a spus Ciolacu.

Articolul Ciolacu face un pas în spate în privința impozitului progresiv apare prima dată în Main News.

Source: New feed