Ciolacu îi amenință pe austrieci: Să se aștepte ca România, la dreptul de veto

45

După ce Consiliul Justiție și Afaceri Interne a respins aderarea României la Spațiul Schengen, în principal din cauza votului negativ al Austriei, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a amenințat că România ar putea utiliza dreptul de veto în anumite chestiuni pe care executivul de la Viena le susține. 

Consiliul Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene a respins joi, 8 decembrie, rezoluția care viza aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Austria și Olanda au votat împotrivă. În minuta ședinței reprezentantul Olandei a explicat că este în favoarea aderării României și împotriva Bulgariei, votul negativ fiind dat pentru că cele două țări au fost tratate la pachet.

Ciolacu: Să se aștepte ca România, la dreptul de veto

Mai mulți lideri politici de la București au reacționat virulent, printre care și Marcel Ciolacu, care a lăsat de înțeles că și România ar putea uzita de dreptul său de la bloca în cadrul Consiliului Uniunii Europene proiecte importante pentru Guvernul austriac.

„În momentul în care un stat european, la o recomandare a Comisiei Europene, în momentul în care toate celelalte state europene membre au votat conform decizie CE şi un stat european, nejustificat, fiindcă nu există nicio justificare logică în ceea ce a întreprins Austria, atunci este cazul ca şi Austria să se aştepte ca România, la dreptul de veto, să se opună la orice, fără să justifice un astfel de demers”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Ciolacu îi amenință pe austrieci: Să se aștepte ca România, la dreptul de veto apare prima dată în Main News.

Source: New feed