Ciolacu, nou atac la miniștrii PNL: Trebuie să dea explicaţii privind unele decizii din PNRR

67

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, prezent sâmbătă, 12 noiembrie, la conferinţa de alegeri a Partidului Social Democrat (PSD) Vrancea, a afirmat că sunt „colegi de coaliţie” care „trebuie să dea explicaţii”, el dând ca exemple de domenii în care e nevoie de explicaţii unele decizii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), deciziile privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID și liberalizarea pieţei energiei.

„Câteodată se spune că eu am anumite probleme cu anumiţi colegi de coaliţie. Nu. Nu am nicio problemă cu nimeni. Ei trebuie să dea nişte explicaţii. Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu le-a cerut nimeni. Trebuie să dea explicaţii de ce au liberalizat preţul, fără să pună nimic în loc. Nu trebuie să dea Sandu Rafila explicaţii de ce trebuie să plătim un miliard de euro pentru vaccinuri care depăşeau de zece ori populaţia României. De ce nu au prins irigaţii în PNRR şi acum încercăm, cu domnul ministru Daea să prindem acest lucru”, a spus șeful PSD, citat de News.ro.

Ciolacu a nominalizat un singur ministru liberal despre care spune că poate fi lăudat, acela fiind titularul portofoliului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

În același timp, președintele Camerei Deputaților s-a arătat optimist şi convins că România va adera la Spaţiul Schengen anul acesta.

„Rămân foarte optimist pentru data de 8 decembrie, când România va adera la spaţiul Schengen. În afară de confortul nostru, personal, când călătorim, cred că cel mai important este aportul pe care îl vom avea în zona economică, transportatorii. (…) Cred că e momentul în care românii nu trebuie să intre cu capul plecat în spaţiul Schengen, trebuie să intrăm cu mândrie, mândria faptului că îndeplinim toate condiţiile tehnice şi, că, atât statul, cât şi românii s-au comportat exemplar faţă de vecinii şi prietenii noştri din Ucraina în tot acest parcurs al necazului pe care îl au în acest moment prin agresiunea Rusiei total incorectă faţă de un stat suveran”, a afirmat Marcel Ciolacu

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu: În mai o să fiu prim-ministrul României, dacă PSD va considera că sunt persoana potrivită

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Articolul Ciolacu, nou atac la miniștrii PNL: Trebuie să dea explicaţii privind unele decizii din PNRR apare prima dată în Main News.

Source: New feed