Cîţu, despre înscrierea Roşiei Montane pe lista UNESCO: S-a demontat astfel un fake-news

21
Premierul Florin Cîţu a salutat decizia de includere a Roşiei Montane pe lista UNESCO, decizie adoptată marţi de Comitetul Patrimoniului Mondial, afirmând că astfel se demontează "un fake-news" care a circulat în spaţiul public, potrivit căruia el s-ar fi opus acestui lucru.

Întrebat, marţi seara, la Digi 24, dacă e o decizie bună înscrierea Peisajului cultural minier Roşia Montană în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, premierul a răspuns afirmativ.

"Da. Este o decizie pe care am salutat-o azi şi, foarte important, astăzi s-a demontat un fake news, cu care am fost bombardat de câteva luni de zile: Roşia Montană - nu am avut nicio problemă, nu s-a întâmplat nimic, este astăzi aprobată (înscrierea pe Lista UNESCO - n.r.)", a declarat Florin Cîţu.

Solicitat să explice în ce anume a constat acest "fake-news", premierul a explicat că s-a susţinut că ar fi avut "ceva cu Roşia Montană".

El a subliniat că Guvernul României a făcut această cerere de includere.

"Guvernul României a făcut o cerere către UNESCO. Este acolo, astăzi s-a demonstrat că era un fake news", a mai spus Cîţu.

Peisajul cultural minier Roşia Montană a fost înscris marţi în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Decizia a fost luată, prin consens, de Comitetul Patrimoniului Mondial în cea de a 44-a sa sesiune, extinsă, de la Fouzhou, China, ce se desfăşoară online în perioada 16 - 31 iulie. AGERPRES/ (A,AS - autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

 

Citeşte şi:

 

* Orban: Trebuie să existe o strategie de dezvoltare la Roşia Montană

 

* Kelemen Hunor: Foarte bine că s-a luat decizia privind Roşia Montană; acolo e ceva unicat

 

* Roşia Montană în Patrimoniul UNESCO/Tanczos Barna: Această valoare culturală poate fi exploatată prin turism

 

* Roşia Montană în Patrimoniul UNESCO/ Ambasadorul Simona Miculescu: Vom încerca să înregistrăm noi şi noi victorii

 

* Roşia Montană în Patrimoniul UNESCO/ Institutul Naţional al Patrimoniului: O realizare şi un început de drum

 

* Roşia Montană în Patrimoniul UNESCO/ Cioloş: Nici că se putea un cadou mai nimerit de ziua mea 

 

* Iohannis: Roşia Montană trebuie să devină un model de punere în valoare a patrimoniului prin dezvoltarea durabilă a zonei