Ciucă: Suntem în rândul primelor ţări care au demarat procesul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO a Finlandei și Suediei

75

Guvernul condus de Nicolae Ciucă, reunit miercuri, 13 iulie, în ședință, va ratifica protocoalele de aderare la NATO a Suediei și Finlandei.

Premierul Ciucă a menționat, la începutul întrunirii, că demersul este „cât se poate de relevant”, pentru că România se numără printre primele țări care au demarat procesul de ratificare a protocolului.

„Începem ședința de guvern cu o agendă foarte bogată. Doresc să subliniez că astăzi avem un proiect de lege care vizează ratificarea protocolului de aderare a Finlandei și Suedei la Alianța Nord-Atlantică. Este un demers pe care îl facem fiind conștienți de valoarea strategică privind aderarea celor două țări la Alianță și este un demers pe care, de asemenea, îl consider ca fiind unul cât se poate de relevant, ținând cont de faptul că ne înscriem în rândul primelor țări care au demarat acest proces de ratificare a protocolului”, a declarat șeful Executivului.

După ce Guvernul va aproba Proiectul de lege pentru „ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Finlanda la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, și a Protocolului de aderare a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022”, actul va fi trimis în Parlament.

Pe 7 iulie, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că Parlamentul va parcurge „cu celeritate” procedurile formale de ratificare a celor două Protocoale.

Chiar vom convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă pe care o vom anunţa în perioada următoare”, a declarat Marcel Ciolacu, în deschiderea Forumului de Securitate găzduit la București, citat de News.ro.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ciucă: Suntem în rândul primelor ţări care au demarat procesul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO a Finlandei și Suediei apare prima dată în Main News.

Source: New feed