Ciucă: Veniturile și investițiile sunt mai mari, deficitul este în scădere

141

Premierul Nicolae Ciucă a transmis marți, 27 septembrie, că Guvernul ia măsuri corecte și responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuția bugetară pe primele 8 luni. Declarația vine în contextul în care FMI și-a îmbunătățit semnificativ prognoza de creștere economică pentru România.

„Veniturile bugetului general consolidat sunt mai mari cu 22% față de perioada similară a anului trecut, iar investițiile sunt în creștere cu 9,6%. Totodată, deficitul bugetar pe primele 8 luni este în scădere cu peste 6 miliarde de lei.

Ieri, Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică pentru România din acest an, la 4,8%”, a precizat șeful Executivului.

Ciucă a adăugat că obiectivului Guvernului este ca toate aceste cifre să se reflecte în creșterea nivelului de trai și în modernizarea domeniilor esențiale, „pentru o Românie mai dezvoltată, mai prosperă”.

Context

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit semnificativ estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 2,2% cât estima în primăvară până la 4,8%, susținută în principal de impulsul cererii interne, arată cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat luni, 26 septembrie, de instituţia financiară internaţională.

Conform noilor prognoze ale FMI, economia românească va încetini de la un avans de 5,9% în 2021, până la 4,8% în 2022, pentru ca anul viitor să accelereze până la 3,4%.

Fondul se așteaptă ca inflația să se mențină la cote ridicate până la finele anului 2023 din cauza prețurilor la energie și alimente.

Foto: Guvernul României

Articolul Ciucă: Veniturile și investițiile sunt mai mari, deficitul este în scădere apare prima dată în Main News.

Source: New feed