Clotilde Armand acuză PNL că blochează construcția unei școli / Liberalii pasează responsabilitatea către Nicușor Dan

144

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, acuză consilierii generali liberali că blochează intenționat construirea unui complex educațional în cartierul Henri Coandă. La rândul lor, conform unui răspuns oferit MainNews.ro, consilierii PNL pasează responsabilitatea către Nicușor Dan, primarul general al Municipiului București. 

Conform edilului, centrul educațional ar urma să cuprindă creșă, grădiniță, școală, sală de sport și bazin de înot, și ar rezolva și problema aglomerației din unele școli din Sectorul 1. Consiliul General al Municipiului București (CGMB) trebuie să adopte un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru a permite demararea construcției, explică Armand. Potrivit acesteia, consilierii PNL refuză însă introducerea PUZ-ului pe ordinea de zi.

„Pentru a putea demara această amplă investiție, este nevoie de adoptarea de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Proiectul de modificare a PUZ-ului Ansamblul ANL “Henri Coandă”- Drumul Nisipoasa a fost în dezbatere publică din iunie 2022, dar consilierii PNL refuză fără motiv introducerea lui pe ordinea de zi a CGMB. Avem toată documentația pregătită pentru a demara proiectul, există un contract pentru studiul de fezabilitate, în câteva luni am putea avea proiectantul și apoi am putea demara rapid construcția acestui complex educațional modern”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a edilului.

PNL pasează responsabilitatea

Contactat de MainNews.ro, consilierul general liberal Diana Mardarovici precizează că, de la începutul mandatului lui Nicușor Dan la Primăria Municipiului București, niciun PUZ nu a mai ajuns pe ordinea de zi a CGMB, pentru că edilul nu vrea să le supună la vot, conform consilierului PNL.

„De la începutul acestui mandat nu a fost pe ordinea de zi a CG niciun PUZ. În ședința comisiei de urbanism, s-a votat, la începutul mandatului, că în momentul în care vor intra PUZ-urile pe ordinea de zi vor intra în ordine cronologică, pentru că nu pot fi discriminați unii sau alții. De doi ani de zile nu a fost votat niciun PUZ în consiliul general.

Eu, alături de colegii mei și alături de președintele comisiei de urbanism, care este de la PNL, am făcut toate eforturile posibile, să convingem atât primarul general, cât și colegii noștri să punem pe ordinea de zi acele PUZ-uri, sunt unele care așteaptă de 3-4 ani. Aceasta este situația Bucureștiului, este blocat tot urbanismul. Nu este blocat cineva anume. Domnul Primar General… trebuie să îl întrebați din ce motiv. Nu vrea să le pună pe ordinea de zi, trebuie să îl întrebați pe el”, a declarat Diana Mardarovici.

 

Articolul Clotilde Armand acuză PNL că blochează construcția unei școli / Liberalii pasează responsabilitatea către Nicușor Dan apare prima dată în Main News.

Source: New feed