Cluburile din Anglia, Franţa, Italia şi Germania au cheltuit 3,5 miliarde de euro pe transferuri

178

Cluburile din Anglia, Franţa, Italia şi Germania au cheltuit 3,5 miliarde de euro pe transferuri

Peste 3,5 miliarde de euro au cheltuit cluburile din primele patru ligi ale Europei, Europa, Anglia, Italia, Franţa şi Germania, pe transferurile efectuate în această perioadă de mercato, a anunţat, vineri, Marca, conform mediafax.ro.

În Spania, perioada de transferuri se va încheia vineri, la ora locală 23.59. Cea mai mare sumă a fost cheltuită de către cluburile din Premier League, nu mai puţin de 1,6 miliarde de euro. În total, 11 cluburi au stabilit recorduri proprii de sume plătite pentru transferuri. Manchester City a cheltuit 244 de milioane de euro pentru a-şi aduce oameni în linia de apărare, slăbită după ce mai mulţi jucători au fost lăsaţi să plece liberi de contract.

În Serie A s-a transferat de 821 de milioane de euro. AC Milan, sub patronajul chinez, a "spart" banca cheltuind nu mai puţin de 214 milioane de euro, urmată de Juventus, cu 123 de milioane.

În Franţa, PSG a doborât recordul pentru cea mai mare sumă plătită vreodată pe un fotbalist. L-a adus pe Neymar de la FC Barcelona, căruia i-a plătit clauza de reziliere, în valoare de 222 de milioane de euro. În Ligue 1, s-au făcut transferuri de 647 de milioane. Mai mult, formaţia din capitala Franţei l-a transferat şi pe Kylian Mbappe de la Monaco.

n Germania au fost cheltuite 567 milioane de euro. Bayern a făcut transferuri de 103,5 milioane de euro, iar Borussia Dortmund de 81 de milioane de euro. Toate sumele cheltuite în cele patru campionate sunt mai mari decât cele record înregistrate anterior: 1,360 miliarde de euro, 716 milioane de euro, 356 milioane de euro, respectiv 563 milioane de euro.