Cluj: Câțiva zeci de tineri au organizat un protest față de exploatarea animalelor pentru industria alimentară

310

Câteva zeci de persoane au organizat sâmbătă un protest, urmat de un marș prin centrul municipiului Cluj-Napoca, prin care doresc să atragă atenția asupra practicilor chinuitoare la care sunt supuse animalele în procesul de obținere a unor produse destinate alimentației.

18054b7e-7abb-442f-86aa-191d4a40fe75

Cei aproximativ 50 de protestatari au adus pancarte, bannere sau simple foi de hârtie pe care au scris mesaje destinate să încurajeze consumul de alimente neanimaliere. De asemenea, fotografiile înfățișau animale domestice chinuite și ținute în cuști.

"Scopul acestui marș este să aducem la cunoștința societății suferința animalelor, a celor care sunt crescute pentru carne, care sunt torturate pentru ouă, pentru lapte, câinii și pisicile abandonate, pentru animalele din circuri, pentru cele testate. Este vorba de etică și ce vrem să facem este să aliniem etica pe care fiecare din noi o avem, pentru că toți considerăm că este greșit să facem animalele să sufere și să ne aliniem etica interioară cu acțiunile', a declarat Maximilian Ichim, din partea grupului organizator.
Acesta a mai spus că acțiunea grupului are și scopul de a atrage atenția oamenilor asupra bolilor de care se pot îmbolnăvi consumând cantități prea mari de carne și alte produse animaliere, dar și asupra poluării pe care o provoacă în lume industria de prelucrare a cărnii.

Vegan în Cluj este un grup format din persoane care locuiesc în Cluj și a organizat în ultimele luni și alte acțiuni de protest, îndreptate împotriva circurilor sau a sacrificării mieilor de Paște. Din grupul lor fac parte și doi tineri care au fost, în urmă cu câteva zile, protagoniștii unui protest inedit. Ei au sărit în bazinul Delfinariului din Constanța, acțiune prin care au dorit să transmită că locul delfinilor este în mare, nu într-un spațiu îngust.
Potrivit lui Ichim, marșul de sâmbătă este prima acțiune de protest din România dedicată promovării alimentației vegan. Acțiunea a pornit la inițiativa unui grup din Londra și în România a fost preluată de tineri din București, Cluj și Iași, care au organizat acțiuni asemănătoare.

După ce au staționat aproximativ o oră pe Bulevardul Eroilor din centrul municipiului Cluj-Napoca, cei aproximativ 50 de tinerii au pornit într-un marș pe străzile adiacente.

AGERPRES/(A — autor: Elena Stanciu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)