Cluj: Rectorul UTCN așteaptă informațiile anchetatorilor pentru a decide măsurile în cazul profesorului acuzat că a luat mită

290

Conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca va lua măsurile care se vor impune în cazul profesorului acuzat de luare de mită după ce va primi informații detaliate de la anchetatori.

ee3d94d9-1ecd-462d-8ba5-bb965fda06e2

Rectorul UTCN, Vasile Țopa, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că perchezițiile continuă și că așteaptă să afle mai multe informații pentru a putea lua o decizie.

"În acest moment, în biroul colegului nostru, domnul profesor Ardeleanu, se fac percheziții, urmând ca la sfârșitul zilei să aflăm și noi mai multe detalii. Domnia sa este cadru didactic asociat, s-a pensionat acum un an de zile și urmează ca pe baza a ceea ce vom obține ca și informații suplimentare să luăm măsurile de rigoare', a declarat rectorul.

Biroul profesorului Ioan Ardelean, de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj, a fost percheziționat sâmbătă, în urma organizării unei acțiuni de flagrant în timpul căreia acesta a primit 450 euro, cu titlu de mită, de la mai mulți studenți.

Potrivit DGA, o altă percheziție a fost efectuată și la domiciliul profesorului. Profesorul ar fi primit câte 50 de euro de la mai mulți studenți pentru a-i trece examenele din sesiunea de restanțe.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

AGERPRES/(A, AS — autor: Elena Stanciu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)