Comandantul Task Force: Militarii români cunosc mai bine decât oricine din coaliție Kandaharul

207

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Militarii români au experiență și cunosc mai bine decât oricine din coaliție zona în care acționează, afirmă comandantul Grupării de forțe combinate (Combinate Task Force) "Devil Strike", locotenent-colonelul Joseph Geary, cel care coordonează trupele terestre ale coaliției dislocate în Baza Militară Aeriană din Kandahar.

692f524a-1018-4f24-86c8-20d123028669

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

El a subliniat că românii prezenți în teatrul de operații din Afganistan sunt profesioniști și sunt considerați un partener de încredere.

"Ce aduc ei (militarii români — n.r.) în luptă sunt disciplina și experiența. Deci, cu aceste două lucruri poți învinge o mulțime de adversari. De la soldat până la locotenent-colonel sunt disciplinați, sunt bine antrenați, știu procedurile standard, știu cum să opereze în Afganistan și aduc și experiență pentru că ei știu Kandaharul. Ei cunosc această zonă mai bine decât oricine din coaliție. Sunt absolut grozavi", a precizat Joseph Geary.

De asemenea, el a apreciat colaborarea pe care a avut-o cu "Lupii negri", militarii Batalionului 151 Protecție a Forței din Iași, a căror misiune s-a încheiat recent, și și-a manifestat convingerea că la același nivel se va ridica și Batalionul 280 Protecție a Forței "Brave Hearts" din Focșani, care a preluat misiunea militară din Afganistan.

Comandantul Combinate Task Force a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții mass-media din România prezenți în baza militară din Kandahar.

La finalul acestei întâlniri, Joseph Geary a urat "La mulți ani limbii române", de Ziua limbii române care se marchează în fiecare an pe 31 august.

AGERPRES/(A, AS — editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)