Condamnări în dosarul furtului de combustibil de la Conpet, OMV Petrom şi Oil Terminal

183

Condamnări în dosarul furtului de combustibil de la Conpet, OMV Petrom şi Oil Terminal

Magistrații Tribunalului Constanța, la data de 29 august anul curent, s-au pronunțat în dosarul penal în care mai mulți indivizi fuseseră trimiși în judecată pentru asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni, părți civile fiind Oil Terminal Constanța, OMV Petrom-Petromar Constanța și S.C. Conpet S.A. Ploiești. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Astfel, Ion Gabriel Poenaru a fost condamnat la 4 ani și 8 luni închisoare. În continuare, Mădălin Corneliu Ionescu s-a ales cu 3 ani și o lună închisoare, Marian Teodor Grigore cu 3 ani și 4 luni închisoare, Sorin Petre: 4 ani și 8 luni, Marian Verone Lupu – 3 ani și 4 luni, Doga Hristu – 1,7 ani închisoare cu suspendare. Acesta va presta o muncă în folosul comunității la Primăria sau Consiliul Local Mihail Kogălniceanu.

Totodată, Stelian Ţiţimeaua a primit 4 ani de închisoare pentru furt calificat și la un an pentru infracțiunea de punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. În final, va executa pedeapsa de 4 ani și 4 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev.de art. 66 alin.1 lit.a,b Cod penal. Marian Bărbulescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare. " Ia act că prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate, partea vătămată SC Conpet SA Ploieşti. Constată ca partea civilă SC Oil Terminal SA a recuperat preţul produsului petrolier (380.114 lei) și s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 4810,44 lei , plus dobânzile legale calculate de la data săvârșirii faptei, până la acgitarea debituui.

Obligă pe inculpații Poenaru Ion Gabriel şi Ionescu Mădălin Corneliu către partea civilă SC Oil Terminal SA,în solidar la plata sumei de 4810,44 lei , plus dobânzile legale calculate de la data săvârșirii faptei, până la achitarea debituui. Obligă inculpaţii la plata sumei de câte 5000 lei fiecare (ocazionate de faza de urmărire penală), reprezentând cheltuieli judiciare către stat", potrivit minutei judecătorești. Așa cum e precizat și mai sus, decizia nu este definitivă. Indivizii furau produse petroliere din conductele societăților care s-au constituit părți civile cu ajutorul unor instalații artizanale.

Liliana CHIRU