Condiția pusă de Austria pentru a rediscuta subiectul aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen

56

Subiectul aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen ar urma să intre din nou în discuție în momentul în care Uniunea Europeană va înregistra un progres în ceea ce privește politica de migrație, a transmis Karoline Edstadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene, luni, 26 decembrie.

Extinderea Spațiului Schengen este un subiect pe care vrem să îl discutăm în continuare cu partenerii noștri din Bulgaria și România, așa că o să îl punem din nou pe agendă în momentul în care vor fi luate măsurile necesare în ceea ce privește politica de migrație și azil”, a declarat Karoline Edstadler, citată de radioul public austriac ORF.

Concret, reprezentanta diplomației de la Viena a precizat că o decizie privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen ar urma să fie luată în momentul în care Uniunea Europeană va adopta „întregul pachet de măsuri legate de azil”, menționând că acest lucru va necesita timp.

Dar trebuie să luăm lucrurile pas cu pas și să venim cu un plan. Apoi putem din nou despre extinderea Schengen pentru a include România și Bulgaria”, a adăugat ministrul austriac pentru Afaceri Europene.

Edstadler a mai punctat că Suedia, care va prelua din ianuarie președinția Consiliului Uniunii Europene, este o țară care „suferă, dar în același timp are și experiență când vine vorba de migrație”.

Mă aștept ca subiectul (n.r. migrației) să rămână sus pe agendă”, a menționat Edstadler.

Reamintim că Austria a votat împotriva aderării României la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) din luna decembrie, argumentând că țara noastră este de vină pentru fluxul de migranți care se află în Austria. Argumentele folosite de oficialii austrieci au fost, în schimb, demontate în mai multe rânduri, inclusiv din datele Poliției de Frontieră. Detalii, aici.

În cadrul aceleiași ședințe, reprezentantul Țărilor de Jos a votat împotriva aderării Bulgariei la Spațiul Schengen.

Sursă foto: Pixabay

Articolul Condiția pusă de Austria pentru a rediscuta subiectul aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen apare prima dată în Main News.

Source: New feed