Consiliul Central al Evreilor din Germania spune că imigranţii trebuie să viziteze fostele lagăre de concentrare naziste

24

Consiliul Central al Evreilor din Germania spune că imigranţii trebuie să viziteze fostele lagăre de concentrare naziste

Imigranţii nou veniţi în Germania trebuie să viziteze fostele lagăre de concentrare naziste pentru a fi combătută aparenta intensificare a antisemitismului, a tranIerusalimul drept capitală a Israeluluismis miercuri Consiliul Central al Evreilor din Germania, care susţine astfel o propunere a unui politician palestiniano-german, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Antisemitismul rămâne o chestiune sensibilă în Germania, unul din cei mai apropiaţi aliaţi ai Israelului, la peste 70 de ani de la sfârşitul Holocaustului din timpul nazismului, când 6 milioane de evrei au fost ucişi.

Guvernul german a spus că a fost ruşinos spectacolul arderii drapelului israelian la demonstraţii din decembrie împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte .

Josef Schuster, lider al Consiliul Central al Evreilor, şi-a exprimat sprijinul pentru o propunere a lui Sawsan Chebli, senatoare din landul Berlin, ca refugiaţii nou sosiţi să efectueze vizite obligatorii la fostele lagăre de concentrare naziste transformate în locuri memoriale.

"Persoanele care au ajuns la noi şi care au fost nevoite la rândul lor să fugă sau au fost expulzate îşi pot dezvolta empatia în astfel de locuri ale memoriei", a declarat miercuri Schuster, pentru radio Deutschlandfunk.

Germania a primit peste un milion de imigranţi care au fugit de război şi de sărăcie din Orientul Mijlociu şi din Africa.

Germania găzduieşte în prezent circa 200.000 de evrei, iar în ultimele decenii şi-a construit o reputaţie de ţară tolerantă şi sigură pentru evrei, deşi datele arată că faptele antisemite au crescut cu 4%, la 681, în primele opt luni din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.