Consiliul Concurenţei analizează preluarea Sam Mills Business Investment Holding de către Givesco A/S

54
Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care grupul Givesco preia Sam Mills Business Investment Holding, se precizează într-un comunicat remis marţi de autoritatea de concurenţă.

Grupul danez Givesco A/S desfăşoară în România activităţi de comercializare a produselor de patiserie, textile, creveţi şi furaje pentru peşti, componente şi ansamble hidraulice şi componente auto, notează Consiliul Concurenţei.

Sam Mills Business Investment Holding este o societate de tip holding care controlează mai multe companii care desfăşoară activitate comercială în producţia de carne de pui, producţia de nutreţuri pentru animale, apa îmbuteliată, paste fără gluten, făină de grâu şi de porumb, tărâţe şi bere, menţionează sursa.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea de preluare a Sam Mills Business Investment Holding de către Givesco A/S reprezintă o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei, consideră autoritatea pentru concurenţă.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, se precizează în comunicatul Consiliului Concurenţei. AGERPRES/(AS - autor: George Coman, editor: Mariana Nica, editor online: Gabriela Badea)