Consiliul Judetean Maramures prelungeste contractul incheiat cu Asociatia Salvatorilor Montani Baia Mare

74

Joi, 26 octombrie, de la ora 11.30, in biroul presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a avut loc o intalnire la care au participat reprezentanti ai Biroului de Informare Turistica si Salvamont din cadrul institutiei judetene, dar si din partea Asociatiei Salvatorilor Montani Baia Mare. Tema intalnirii a constat in discutii privind prelungirea contractului pe care Consiliul Judetean Maramures il are incheiat cu Asociatia Salvatorilor Montani Baia Mare pentru actiuni de salvare montana.

Biroul de Informare Turistica si Salvamont a fost reprezentant de Dan Carpov si Andrei Iablonovschi, iar din partea Asociatiei Salvatorilor Montani Baia Mare a fost prezent presedintele Ioan Remetean, dar si Petrica Vanci si Elena Pop.

”Deoarece sezonul rece se apropie cu pasi repezi si siguranta turistilor care viziteaza Maramuresul reprezinta o prioritate pentru administratia judeteana, Consiliul Judetean va sprijini Asociatia Salvatorilor Montani Baia Mare in obtinerea de echipamente specifice necesare atat pentru sezonul rece, cat si pentru sezonul cald. Totodata, consideram ca echiparea salvamontistilor cu statii radio performante este o necesitate, acest lucru urmand sa usureze comunicarea intre echipajele aflate pe munte”, a aratat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

In cadrul intalnirii s-a discutat si despre continuarea administrarii in parteneriat a celor doua refugii salvamont de la Izvoare si Mogosa, dar s-a adoptat si un plan privind participarea reprezentantilor judetului si a voluntarilor salvamontisti la evenimente nationale, respectiv scoli de vara si de iarna in domeniu.

Astfel, contractul a fost prelungit, urmand ca in noua organigrama sa fie prevazuta o structura de structura aparte pentru salvatorii montani. La sfarsitul acestei saptamani, reprezentanti ai Asociatiei Salvatorilor Montani Baia Mare vor participa si la Conferinta Asociatiei Salvatorilor Montani din Romania.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures