Convorbire telefonică a miniştrilor de Externe român şi albanez; Aurescu a menţionat posibilitatea asistenţei umanitare suplimentare

49
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică, vineri, cu omologul său albanez Gent Cakaj, pe care l-a asigurat de disponibilitatea ţării noastre de a continua să acorde sprijin Albaniei, după cutremurul devastator, şi i-a transmis că în Guvernul de la Bucureşti "sunt în curs de analiză modalităţi de asistenţă suplimentară" ale României.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, transmis AGERPRES, oficialul albanez a mulţumit României pentru ajutorul de urgenţă acordat prin intervenţia echipei de salvare - căutare, care a fost deosebit de utilă.

Ministrul Gent Cakaj a solicitat sprijinul României şi în eforturile de gestionare a efectelor cutremurului şi de reconstrucţie care vor urma.

Totodată, el a informat despre posibilitatea organizării unei conferinţe internaţionale a donatorilor pentru Republica Albania.

Şeful diplomaţiei române a reiterat mesajul de solidaritate cu poporul albanez şi de condoleanţe pentru familiile zecilor de persoane decedate şi de însănătoşire grabnică pentru sutele de persoane rănite în urma cutremurului de marţi.

Bilanţul cutremurului din Albania se ridică la 49 de persoane decedate şi peste 750 de răniţi, alături de importante pagube materiale. AGERPRES/(AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)