Copiii criminali. Ce s-a ales de cei trei puştani, cel mai tânăr de 12 ani, care au ucis în chinuri un boschetar

79

Petronel Ţibincu şi Gabriel Vascal au comis o faptă de omor în vara anului trecut, fiind ajutaţi la acel moment de un alt copil, de 12 ani, care nu a putut fi tras la răspundere penală din cauza vârstei.

Conform procurorilor, în noaptea de 8 spre 9 iulie 2018, cei trei se aflau pe strada A. Şesan şi au observat un bărbat de 57 de ani care dormea pe nişte cartoane. Cei trei au trezit cerşetorul şi i-au cerut banii pe care credeau că îi are asupra sa, ştiind că acesta adună bani din mila trecătorilor.

Victima a refuzat, fapt ce l-a determinat pe Vascal să îl lovească cu pumnul în zona feţei. Individul a luat din buzunarul cerşetorului suma de 14 lei. Ulterior, cei trei minori au lovit victima cu picioarele de mai multe ori, cerându-i bani.

Agresiunile au continuat şi după ce un martor a intervenit pentru a proteja cerşetorul. Din cauza loviturilor primite, acesta a murit.

„Conform raportului medico-legal de necropsie întocmit de IML Iaşi, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unui politraumatism cu hematom subdural, hemoragie subarahnoidiană, dilacerare cerebrală, fracturi costale, ruptură pulmonară, hematom hepatic, ruptură renală, ruptură splenică, leziunile cauzate conducând la deces“, au precizat procurorii ieşeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: