Corespondenţă din Paris: Dilema… personală

91

Una dintre marile probleme ale activităţii mele de corespondent al ziarului „Argeşul” la Paris o constituie dilemele. În fiecare seară, după ce m-am informat cu tot ce se întâmplă aici şi v-ar putea interesa pe dumneavoastră, mă culc.

Cu puţin noroc, adorm, câteodată visez. Sau mă trezesc în miez de noapte cu gândul că dimineaţa, când vă scriu, nu trebuie să uit cutare eveniment. De unde şi o dilemă quasi-permanentă.

Vă supun atenţiei câteva subiecte şi mi-aţi face o mare favoare dacă mi-aţi răspunde pentru a-mi indica ce vă interesează mai mult. Iată o listă a temelor de actualitate.

# Dacă sunteţi locatar cu chirie şi nu aţi mai plătit-o de peste două luni, legea franceză interzice evacuarea forţată a chiriaşilor rău platnici înainte de 1 aprilie. Că e frig. Dar acum sunt trotuare pline în Paris de haine sub formă de zdrenţe aruncate. Proprietarii lor dorm pe gurile de aerisire ale metroului subteran, că iese căldură.

# Acum 40 de ani, un tânăr numit Michel Cardon a dat o spargere. Proprietarul locului respectiv a venit şi a fost omorât de Michel. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Timp de 40 de ani nu a primit nicio vizită, pentru că nu avea familie sau prieteni. Acum a fost eliberat. Uitat în închisoare?

# După ce a aflat că are cancer, Johnny Hallyday a cerut să fie transportat la Los Angeles unde credea că locuieşte. Doctorii au refuzat să-i aprobe transportul din cauza bolii. A murit în Franţa.

# Şcoala începe de la anul la vârsta de 3 ani, conform deciziei preşedintelui Republicii. Nu ca până acum la 6. În fine!

# Volvo Cars este o firmă suedeză care fabrică maşini. Adevărat? Nu! Este deţinută 100% de Li Shufu, un chinez care… deţine întreaga firmă Terrafugia din Massachusetts, fabricantă de maşini zburătoare.

# Primii cinci miliardari chinezi valorează în ordine, în miliarde de dolari: 42,5 – 39 – 38,5 – 25,2 – 22.

# Castelele de pe Valea Loirei sunt cele mai frumoase din Franţa. Şi au şi vinuri.

Deci, care subiect vă interesează? Îl vom dezvolta împreună.

(Visited 7 times, 7 visits today)