Coronavirus: Trump anunţă instalarea unor spitale de campanie în majoritatea statelor afectate

15
Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat că a ordonat instalarea de urgenţă a unor spitale de campanie, cu o capacitate totală de 4.000 de paturi, în statele americane cele mai afectate de pandemia de coronavirus: California, New York şi Washington, relatează AFP.

În cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, preşedintele american a precizat că a ''ordonat'' Agenţiei americane de gestionare a situaţiilor de urgenţă (FEMA) să instaleze aceste centre federale de medicină de urgenţă, cu 1.000 de paturi în statul New York, cel mai afectat, 2.000 de paturi în California şi 1.000 de paturi în statul Washington.

Peste 400 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Statele Unite, dintre care peste 100 în ultimele 24 de ore, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

De asemenea, autorităţile americane au avertizat duminică că vor lua măsuri împotriva persoanelor care depozitează materiale medicale, crescând riscul de penurie, în scopuri speculative. AGERPRES/(AS - autor: Violeta Gheorghe, editor online: Adrian Dãdârlat)