Cum acţionează escrocii prin „metoda Accidentul”:  „Mamă, am păţit un necaz”

118

Marian Mani, Iuliana Titiriga, Vasile Ciubotaru, Mihaela Stratulat şi Marcela Catarama au fost judecaţi în acest dosar pentru înşelăciune sau tentativă la înşelăciune. Aceştia ar fi comis faptele în august-octombrie 2016, atunci când au păcălit sau au încercat să păcălească mai mulţi bătrâni după ce i-au sunat şi s-a recomandat avocaţi, poliţişti, procurori sau medici şi au cerut bani sub pretextul că rude de-ale victimelor au fost implicate într-un accident rutier.
„Victimele sunt convinse să remită sumele de bani unor persoane străine (complici) care se prezintă la domiciliul lor pentru a ridica banii. Pentru a fi convingători, infractorii oferă victimei detalii despre persoanele implicate în accident (numele fiicei sau al fiului, locul unde se află, etc) pe care le obţin anterior din discuţiile purtate cu victima sau din alte surse publice de informare. Discuţia dintre autor şi victimă începe cu o voce care plânge, scopul fiind acela de a crea o stare de panică interlocutorului şi astfel să-i distragă atenţia de la tonalitatea vocii“, au explicat judecătorii în motivare.
Aceştia au oferit şi un exemplu, chiar din acest dosar. Iată un tip de discuţie care ar trebui să le stârnească suspiciunea tuturor celor care sunt abordaţi prin „metoda Accidentul“ de persoane necunoscute.
Discuţie dintre un deţinut şi o victimă, din 4 octombrie 2016
BM: - Da?

MM: - Neinteligibil! Alo! M-auzi mamă?

BM: - Cine-i?

MM: - Uite, am păţit un necaz…! Vai…!

BM: - Alo, cu cine vorbesc?!

MM: - Eu sunt mamă, fata ta, nu m-auzi..!

BM: - Cu cine…??

MM: - Neinteligibil...Sunt nora…!

BM: - M.…tu eşti?!

MM: - Da…!

BM: - Da ce-ai păţit?!

MM: - …cu maşina, sunt lovită la gură, la cap, nu mai pot…!

BM: - Alo?

MM: - Da! Neinteligibil!

BM: - Nu te-am înţeles…!

MM: - Noi cu maşina, m-auzi?

BM: - Da, unde sunteţi?

MM: - Neinteligibil! La poliţie!

BM: - Dar unde aţi fost loviţi?

MM: - Noi cu maşina am lovit o femeie pe trecerea de pietoni, i-am rupt picioarele…!

BM: - Off, aci?

MM: - Da!

BM - Auzi, cu plânsul nu rezolvi nimic! Cine o fost la volan? N.?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: