Dacian Cioloș, înaintea votului de învestitură: Sper că parlamentarii să dea dovadă de înțelepciune

21

Cu câteva minute înaintea votului de învestitură, prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș a adresat un mesaj parlamentarilor, în care și-a reiterat apelul la responsabilitate politică.

Propus de Klaus Iohannis, conform mediilor analitice, pentru a nu trece de Parlament și pentru a deschide calea unui candidat apropiat de Cotroceni, Dacian Cioloș a încercat să facă abstracție de aceste aspecte, jucând cartea responsabilității politice în fața valului patru al pandemiei.

Cioloș face apel la responsabilitate

Cu șanse foarte mici să treacă de votul plenului, în condițiile în care niciun partid cu excepția USR nu și-a anunțat susținerea, Dacian Cioloș și-a reiterat, miercuri, apelul la responsabilitate politică.

„Vom merge în fața Parlamentului care poate să guverneze într-o situație de criză cu un program de guvernare adaptat situației. USR își asumă responsabilitatea politică. Astăzi mergem în parlament pentru a prezenta echipa și programul. Sper că parlamentarii să dea dovadă de înțelepciune. Soluția este aici, nu mai trebuie căutată, nu mai avem timp de pierdut”, a declarat premierul desemnat Dacian Cioloș.

Ședința în care Parlamentul va supune la vot învestirea cabinetului Dacian Cioloș va începe la ora 10:00. Premierul desemnat, Dacian Cioloș, va prezenta programul și lista guvernului, apoi vor avea loc dezbateri. Ulterior, parlamentarii vor da votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a cabinetului.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Dacian Cioloș, înaintea votului de învestitură: Sper că parlamentarii să dea dovadă de înțelepciune apare prima dată în Main News.

Source: New feed