Dâmboviţa: Peste 1.100 de persoane, în total, în izolare la domiciliu în judeţ, după descoperirea focarului de la Arctic Găeşti

18
Peste 1.100 de persoane din Dâmboviţa sunt în izolare la domiciliu, marţi, numărul celor izolaţi crescând semnificativ după ce la Arctic Găeşti a fost descoperit un focar de COVID-19 în urma testărilor efectuate.

Prefectura Dâmboviţa a informat marţi că se află în izolare la domiciliu 1.112 persoane asimptomatice, conform situaţiei DSP Dâmboviţa. De asemenea, se află în carantină instituţionalizată 158 persoane. În total sunt 238 persoane confirmate cu COVID-19, fiind declarate vindecate 76 de persoane. De la debutul pandemiei au decedat 11 persoane infectate cu noul coronavirus.

Reprezentanţii DSP Dâmboviţa au fost prezenţi la Arctic Găeşti imediat ce au fost confirmate primele cazuri cu noul coronavirus, vineri, în urma testelor efectuate de societate, pentru a face ancheta epidemiologică. Vineri au fost 31 de cazuri, iar sâmbătă s-au confirmat alte 32, după care conducerea fabricii a anunţat închiderea temporară a activităţii.

Dacă vineri, la nivelul judeţului Dâmboviţa erau 221 de persoane în izolare la domiciliu, marţi numărul acestora a crescut la 1.112, cei mai mulţi fiind contacţi ai angajaţilor Arctic confirmaţi cu SARS-CoV-2. AGERPRES/(AS-autor: Cornelia Dumitru, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)