Dan Barna: USR-PLUS va avea candidat comun la Capitală, pe cel cu şansele cele mai mari s-o trimită pe Gabriela Firea în vacanţă

20

Liderul USR Dan Barna a declarat, joi, la Interviurile Libertatea, că Alianţa USR-PLUS va avea în mod cert un candidat unic la alegerile pentru Primăria Capitalei, urmând a se decide între Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu.

"Alianţa va avea un singur candidat, se discută pentru a găsi cea mai echilibrată soluţie, între Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu. Vom găsi o variantă prin care cetăţenii Bucureştiului să aibă o şansă reală să ne spună cine este cel pe care îl preferă. Miza candidatului unic e să găsim acel coleg care are cele mai mari şanse să o trimită pe Gabriela Firea în vacanţă", a spus el.

Dan Barna spune că trebuie găsită o variantă prin care să se afle cine stă cel mai bine în preferinţele electoratului, el înclinând către organizarea unui tip de alegeri primare, ca în Statele Unite.

"Nicuşor Dan e reticent la ideea aceasta a alegerilor primare, spune că nu sunt reprezentative. Dacă sunt 2.000 de voturi, nu sunt relevante, dar dacă îţi votează în ele 30.000 de cetăţeni nu se mai pune problema că vin unii de la PNL sau USR să voteze", a spus el.

Dan Barna a comentat şi înfiinţarea partidului lui Nicuşor Dan, despre care spune că nu ajută foarte mult la lămurirea lucrurilor în Alianţa USR-PLUS cu privire la candidatul comun.

"L-am invitat pe Nicuşor Dan să vină în USR, sunt colegi care sunt descumpăniţi că Nicuşor Dan nu se alătură şi formal USR. Nu am o preferinţă între Nicuşor Dan şi Vlad Voiculesc, îl voi susţine pe cel care dovedeşte că are cel mai mare suport popular", a spus el.

Liderul USR a mai afirmat că, dacă alegerile locale vor fi într-un singur tur, este nevoie ca opoziţia să găsească un candidat comun, iar asta înseamnă negocieri şi cu PNL. Dacă alegerile vor fi în două tururi, în primul tur PNL şi USR vor avea candidaţi separaţi.