Dăncilă vrea „legitimitate” la DNA și Parchetul General: Nu putem merge pe interimate

29

Viorica Dăncilă susține că este necesar să se facă numiri în funcţiile de procuror general al României şi şef al DNA, menţionând că interimatele nu dau legitimitate.

„Cred ca acest lucru trebuie făcut (n.r. ), nu putem merge cu interimate. Când vrei să dai legitimitate unui post nu trebuie să ai interimr, cred ca si aici trebuiesc făcute toate demersurile”, a declarat Viorica Dăncilă la DCNews.ro.

Din luna mai, după expirarea mandatului lui Augustin Lazăr, Bogdan Licu este procuror general interimar. Anterior, fostul ministru al Justiţiei a demarat procedura de selecţie a procurorului general, însă nu a propus niciunul dintre candidaţi. Înainte de finalizarea mandatului, Toader a dispus reluarea procedurii, însă Ana Birchall a anulat-o.

DNA este condusă de Călin Nistor, ca procuror şef interimar. Anterior, funcţia a fost deţinută de Anca Jurma, însă aceasta a demisionat. Instituţia este condusă de interimari de mai bine de un an, de când Laura Codruţa Kovesi a fost revocată.

Foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik 

Articolul Dăncilă vrea „legitimitate” la DNA și Parchetul General: Nu putem merge pe interimate apare prima dată în Main News.

Source: New feed