Daniel Constantin, impasibil la problemele juridice ale ALDE: ‘Nu știu dacă poate candida la alegerile europarlamentare’

62

Daniel Constantin, impasibil la problemele juridice ale ALDE: 'Nu știu dacă poate candida la alegerile europarlamentare'

Fostul copreședinte al ALDE, Daniel Constantin, a reacționat sâmbătă la problemele juridice cu care se confruntă partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și care l-ar putea împiedica să candideze la alegerile europarlamentare din luna mai.

Constantin, în prezent prim-vicepreședinte al Pro România, a declarat pentru G4Media.ro că ALDE se află în situația de a nu putea candida din cauza abuzurilor comise de Tăriceanu și a precizat că el nu poate proceda precum Nicușor Dan, adică să se reînscrie în ALDE pentru a putea semna listele, deoarece este membru în conducerea unui nou partid.

”Sunt mirat, că un partid care și-a fixat ca obiectiv politic în ultimii lupta pentru drepturi și libertăți, a uitat toate acțiunile nedemocratice care l-au adus în situația în care se află astăzi. Nu știu dacă ALDE poate candida la alegerile europarlamentare și nici nu mă privește. Mă privește însă viața de partid nedemocratică și abuzurile care s-au întâmplat și continuă să se întâmple în interiorul unui partid pe care l-am fondat cu bună credință. Deci tocmai acele abuzuri au adus ALDE în situația în care se află astăzi, pentru că și alții, ca și mine, au considerat că modul în care Tăriceanu a orchestrat alegerile interne în ALDE a fost nedemocratic și fără acoperire statutară”, a explicat Daniel Constantin pentru G4Media.ro, citat de stiripesurse.ro.