De la Sănătate, la Canale Navigabile. O funcţionară din Constanţa, numită la şefia ACN

544

De la Sănătate, la Canale Navigabile. O funcţionară din Constanţa, numită la şefia ACN

Georgeta Bumbac

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanţa are de puţin timp doi noi membri în Consiliul de Administraţie (CA). Potrivit informaţiilor oficiale, unul din noii veniţi este secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în timp ce al doilea vine din Ministerul Sănătăţii.

Noul CA al ACN este alcătuit acum din Sorin Ovidiu Cupşa, Cristian Mircea Blede, Ion Laurenţiu Voicu, Voicu Cheţa, Sorin Lucian Ionescu- toţi făcând parte şi din vechiul CA, în timp ce Lucian Dorel Taropa şi Ioana Sânziana Marin au fost înlocuiţi cu Dragoş Virgil Titea şi Georgeta Bumbac. Despre Titea se poate spune că are experienţă în domeniu, fiind la al doilea mandat de secretar de stat în Ministerul Transpoturilor.

Constănţeanca Georgeta Bumbac vine la Canale dintr-un post de director în Ministerul Sănătăţii, pe care îl ocupă de mai mulţi ani. Potrivit declaraţiei de avere datate 25 ianuarie 2018, Georgeta Bumbac şi soţul ei, Sorin Bumbac, deţin câteva mii de metri pătraţi de terenuri în Tuzla, 23 August şi Glina, o casă în Constanţa şi au depus anul trecut 40.000 de lei în bancă. Georgeta Bumbac a încasat de la Ministerul Sănătăţii un salariu de 129.923 lei, ca director general (aproape 11.000 de lei net pe lună), în timp ce soţul a câştigat, conform declaraţiei de avere, 75.319 lei. Georgeta Bumbac mai este membru şi în Consiliul de Administraţie de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Rocsana CRISTEA