Deputatul Focşa recunoaște că și-a agresat soția: Am fost stresat / Reacția AUR: Nu a fost lovită. A fugit covorul

64

Deputatul Dumitru Focşa, cel care şi-a agresat soţia, a recunoscut fapta incalificabilă, dar în loc regrete, el vine cu explicații. „Am fost stresat” sau „era geloasă” sunt doar câteva dintre „scuzele” invocate de parlamentar. Conducerea AUR, partidul din care face parte, îi ia acestuia apărarea, spunând că totul a fost un accident. 

Dumitru Focşa, deputatul AUR de Constanţa,  şi-a agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi. Deși rănită, femeia a refuzat să meargă la spital, dar şi să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţul său. Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu”, a transmis IPJ Constanţa.

Deputatul se scuză

În loc să-și toarne cenușă în cap pentru gesturile sale reprobabile, Dumitru Focşa a publicat vineri, 6 ianuarie, un lung text pe pagina sa de Facebook, în care mai mult dă vina pe soție pentru faptul că a agresat-o. Deputatul spune femeia era geloasă și îl cicălea, ceea l-ar fi scos din minți.

„Puseurile de gelozie ale soției erau tot mai apăsătoare, fapt ce mă împovăra și mă destabilizau tot mai rău în activitatea mea. (…) Revenind la seara fatidica de 4 spre 5, totul s-a petrecut pe fondul acumulării de frustrări si stres, în care încărcătura de stres atinsese cota maximă. (…) Atunci am primit o replică de genul: ‘vezi-ți de curvele tale!’, înșirând persoane cu care eu nu am nimic în comun decât că am dat un ‘Like’ la un comentariu lăsat pe pagina mea de Facebook, vina mea era ca eu nu verific ce poze au acele doamne sau fete prin profil, unele fiind mai sumar îmbrăcate,…sau de ce am dat aprecieri și acolo prin postările lor. (…) Din disperare, din durerea că nu sunt înțeles de ea, am făcut acest gest într-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal. Atât a fost tot! Nu știu nici acum, și regret că nu m-am stăpânit, cum de am putut face asta, dar eram complet devastat de atâtea reproșuri însoțite de plecări repetate, ciclic cam de 2-3 ori pe lună se tot repeta asta de doi ani”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Cât despre rănile suferite de soție, Copșa spune că nu el i le-a provocat, ci că s-ar fi lovit cu ușa. Mai mult, deputatul AUR se arată deranjat că femeia a mers după ajutor la un vecin, membru PSD.

„Dacă printre vorbele mele, mai mult strigate, ‘tu cu capul ăsta mă înnebunești de cap!’, după ce am făcut asta de două ori, ea a fugit spre telefonul din dormitor strigând că sună la 112, dar acolo, la ușa dormitorului a mai fost o busculadă și a fost atinsă și de ușa camerei, atunci am văzut că-i sângerează nasul. Totul s-a petrecut în mai puțin de un minut. Văzând că fetița a început să țipe, am încercat să împac copilul, iar soția a reușit să fugă în curtea vecinului, membru PSD, și să-i alarmeze. Un vecin cu care suntem in relații excelente”, a afirmat deputatul AUR.

AUR: A fugit covorul

Cu toate că deputatul Copșa singur recunoaște că și-a lovit soția, după o așa-zisă „anchetă” internă, concluzia conducerii AUR a fost că femeia a alunecat pe un covor și s-ar fi lovit singură.

„Sunt niște probleme acolo pe care n-aș vrea să le aduc în atenția oamenilor. (…) E foarte ușor să îl punem la stâlpul infamiei fără să cunoaștem toate dedesubturile. El a intrat în comisia de etică a partidului, am făcut niște investigații, iar lucrurile nu stau chiar așa cum au fost prezentate. Femeia n-a fost lovită. A fost, într-adevăr, o altercație, în care unul împingea de ușă, celălalt ținea ușa și, din cauză că a fugit covorul, a fost lovită cu ușa peste nas”, a declarat deputatul AUR Antonio Andrușceac, cel spune că ar fi coordonat „ancheta”.

Sursa foto: Facebook / Dumitru Copșa

Articolul Deputatul Focşa recunoaște că și-a agresat soția: Am fost stresat / Reacția AUR: Nu a fost lovită. A fugit covorul apare prima dată în Main News.

Source: New feed