Detalii din dosarul Laurei Codruța Kovesi: Procurorul Mircea Negulescu, zis Portocală, a dat declarații ca MARTOR ACOPERIT

156

Detalii din dosarul Laurei Codruța Kovesi: Procurorul Mircea Negulescu, zis Portocală, a dat declarații ca MARTOR ACOPERIT

Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare în dosarul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești. În acest dosar, cei doi sunt sub control judiciar. Ea este acuzată coordonarea unui grup infracțional organizat. Din dosarul lui Kovesi apar noi detalii incredibile.

Pe lângă faptul că cei care au recunoscut faptele lui Kovesi sunt chiar procurori importanți din DNA, printre care și actualul șef interimar al Direcției, Nistor Călin, s-a aflat că Mircea Negulescu, zis și Portocală, a dat și el declarații ca martor sub acoperire în dosarul care îl viza pe Sebastian Ghiță.

Concret, Negulescu, procurorul care instrumenta un dosar al lui Ghiță, s-a inclus și pe sine între martorii sub acoperire și a prezentat documentele false în instanță.

Conform acuzațiilor Secției de investigare a magistrațiilor, Kovesi l-ar fi obligat pe procurorul șef de secție să confirme rechizitoriul nelegal și netemeinic și să trimită astfel în judecată cinci persoane. Procurorul este Gheorghe Popovici, fost procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei din Direcție, iar printre cei trimiși în judecată se află și omul de afaceri Sebastian Ghiță.

Citește mai multe: stiripeaurse.ro