Detalii din sala de judecată în care se află Liviu Dragnea: Stau nevinovat de 8 luni în închisoare

56

Liviu Dragnea a fost adus, marți, la Înalta Curte pentru judecarea cererii sale de anulare a condamnări de 3 ani și 6 luni de închisoare. Fostul președinte PSD a spus, în sala de judecată, că se declară nevinovat. 

Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea a spus, în fața completului de 5 judecători, că se consideră nevinovat și că parchetul se folosește de multe „neadevăruri”.

“La două lucruri vreau să mă refer. La un neadevăr: Că am cunoscut că cele două (angajate) lucrau la DGASPC dar nu mergeau la muncă și veneau la partid. E un neadevăr ca multe alte folosite de acest parchet. Am făcut acest demers pentru că în continuare cred în nevinovăția mea. Sunt nevinovat și stau de 8 luni în penitenciar nevinovat. Nu mi s-a părut normal să plătesc indiferent ce sumă pentru o faptă pe care n- am comis-o. Rămâne la aprecierea dv dacă voi sta în continuare nevinovat în închisoare sau veți dispune casarea”, a declarat Liviu Dragnea.

Apărătorul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, susține în recursul de casație judecat de Înalta Curte că “inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu e prevăzută în legea penală”.

„Am înțeles să formulez acest recurs încât am convingerea că textele de lege nu puteau duce la condamnarea doamnei Alesu și cu atât mai puțin a domnului Dragnea pentru instigare. (…)Să adminteți recursul și să dispuneți achitarea”, a spus avocatul lui Dragnea.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

 

Articolul Detalii din sala de judecată în care se află Liviu Dragnea: Stau nevinovat de 8 luni în închisoare apare prima dată în Main News.

Source: New feed