Diagnostic și demersuri de transfer pentru tânărul ars, în comunicate de presă

66

Tânărul ars în incendiul din blocul D5, din Piatra Neamț, în după-amiaza de 31 octombrie, a fost diagnosticat prima dată cu arsuri pe 70% din corp, de gradul II-III, de cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Neamț, care l-au luat din fața blocului. Potrivit comunicatului de presă de astăzi, 1 noiembrie 2018, SAJ Neamț arată că apelul a fost făcut la ora 13,45 și a anunțat o explozie la un bloc: ”31.10.2018, ora 13:45, Piatra Neamţ, explozie la un bloc cu 3victime: victimă sex masculin, 29 ani, diagnostic: arsură gr. II-III pe aprox. 70% din suprafaţa corporală, preluat de un echipaj cu asistent medical şi transportat la UPU a Sp. Judeţean de Urgență P. Neamț”.

La Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, tânărul ars a primit îngrijirile medicale de urgență și i s-au făcut primele investigații care să stabilească prioritățile de intervenție până la un prim transfer.

Dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului, declară astăzi, 1 noiembrie, că spitalul s-a ocupat prioritar de stabilizarea pacientului ars pentru a putea fi transferat în clinică specializată: ”Echipa condusă de dr. Bercea, medic de gardă în UPU și dr. Rotaru medic primar chirurgie plastică reparatorie s-au ocupat de ars. Cei de la UPU s-au ocupat de transferul pacientului, pentru elicopterul SMURD a vorbit doctorița Bercea, noi eram în legătură cu Iașiul, cu soluțiile de a-l duce cât mai în siguranță. Noi am vorbit la centrul operațional COSU de la București. Tomograful a arătat că nu sunt leziuni ale organelor interne, decât reacție pleurală bilaterală. Cred că bronhoscopia arăta arsuri de căi aeriene, noi am urgentat cu tomograful și cu evacuarea într-un serviciu supraspecializat”.

În legătură cu tânărul ars, Spitalul Județean de urgență Piatra Neamț a emis acest comunicat de presă:

The post Diagnostic și demersuri de transfer pentru tânărul ars, în comunicate de presă appeared first on Stiri.