Directorul general al CERONAV, participare la întâlnirea ambasadorilor IMO

57

Directorul general al CERONAV, participare la întâlnirea ambasadorilor IMO

În data de 28 septembrie Directorul General al CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa participă la întâlnirea Ambasadorilor Maritimi IMO,eveniment ce se desfășoară la sediul Organizației Maritime Internaționale (IMO), din Londra.

Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim IMO a onorat invitația lansată de către Secretarul General IMO, Kitack Lim de a participa la eveniment.

Unul din scopurile acestei întâlniri este și Ziua Maritimă Mondială, care se celebreazăîn ultima săptămână a lunii septembrie a fiecărui an, iar tema este "Conectarea navelor, porturilor și oamenilor", temă selectată pentru anul 2017.

Prioritatea majoră a IMO o reprezintă promovarea transportului maritim și dezvoltarea sa.Sectorul maritim, care include transportul maritim, porturile și persoanele care le operează, joacă un rol semnificativ în sprijinirea statelor membre IMOde a creanoi locuri de muncă.

“Rolul Ambasadorilor Maritimi IMO este acela de a pleda pentru dezvoltarea și consolidarea acestui sector, contribuind efectiv la promovarea și maximizarea vizibilității profesiilor din acest domeniu.Tranzitul de mărfuri la o scară necesară pentru a susține lumea modernă, nu ar fi posibilfără transport maritim,” a declarat Directorul General CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador Maritim IMO.

International Maritime Organisation este organismul ONU de reglementare a transportului maritim la nivel global. IMO s-a înființat în 1948 și include 171 de state membre și 3 state cu statut de membru asociat. România este stat membru al IMO din 20 martie 1965.

Prin intermediul IMO, statele membre ale Organizației, societatea civilă și industria navală, lucrează împreună pentru a asigura o contribuție continuă și consolidată către o economie ecologică.