Doi elevi au fost UMILIȚI, fiind TUNȘI de diriginte în fața clasei

31

Reforma ministrului GENUNCHE:

Doi elevi au fost UMILIȚI, fiind TUNȘI de diriginte în fața clasei

Incident scandalos la un liceu din România! O dirigintă a înțeles prin reforma învățământului umilirea elevilor care își purtau părul mai lung decât considera dumneaei ca fiind decent. Magdalena Vasile, profesor de matematică și diriginte la clasa a VII-a la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza, din Ploiești, în loc să-și țină orele pentru care este plătită s-a apucat să măsoare cu rigla părul elevilor. Doi dintre băieți aveau, după spusele acesteia, părul prea lung, așa că a luat foarfeca și i-a tuns în fața clasei.

Părinții celor doi elevi s-au arătat extrem de revoltați de inițiativa profesoarei, meționând că vor cere explicații conducerii colegiului.

”Astăzi m-a sunat fiul meu să îmi spună că diriginta l-a tuns în fața clasei, așa cum îl amenințase de mai multe ori. Practic, în timpul orei, profesoara pe care nu vreau să o nominalizez încă, a început să măsoare părul copiilor cu o riglă. Când a ajuns la fiul meu și la alt coleg, cei doi având părul mai lung decât ceilalți, a cerut o foarfecă și i-a tuns! Evident, copilul meu a fost traumatizat de gestul incalificabil al dirigintei. Oare ce s-ar fi întâmplat dacă fiul meu se zbătea când diriginta era cu foarfeca aproape de fața sa? ”, a declarat pentru sursa citată Răzvan Ioniță, tatăl unuia dintre elevii umiliți.

”Eu am făcut parte din generația 1994-1998 a acestui liceu (n.r. Colegiul A.I. Cuza) și am avut părul mult mai lung decât fiul meu. Mă număr printre cei care am luptat pentru drepturile noastre și am sperat că asemenea practici comuniste vor înceta ....Azi am trăit aceeași emoție și frustrare, copilul meu fiind unul din cei doi elevi “umiliți “ de către un cadru didactic...rușine! Voi face tot ce depinde de mine pentru ca alți copiii să nu îndure tratamentul la care au fost supuși al meu și al lui Răzvan Ioniță ”, a declarat Marius Șeineanu, tatăl celuilalt elev tuns în fața colegilor.

Contactată de observatorulph.ro, conducerea Colegiului A.I. Cuza susține că acest incident va face obiectul unei anchete interne.

Luna trecută, un alt incident scandalos a fost relatat de un elev din Cluj-Napoca pe Facebook.

Directorul a scos în curtea școlii mai mulți elevi care aveau părul “nepermis de lung” sau purtau barbă.

După o morală ca la carte, directorul Liceului Greco-Catolic Inochentie Micu i-a trimis acasă și să revină a doua zi așa cum li s-a recomandat, respctiv tunși și fără barbă.

https://www.b1.ro/stiri/eveniment/reforma-ministrului-genunche-doi-elevi-au-fost-umiliti-fiind-tunsi-de-diriginte-in-fata-clasei-204356.html