Dosar pentru muncă la negru

255

Inspectori de muncă în control

Potrivit inspectorului-şef Mihai Oprescu, în judeţ s-au înmulţit cazurile în care mai multe persoane sunt găsite muncind la negru. Luna trecută, inspectorii ITM Argeş aceştia au descoperit un număr record de persoane găsite la muncă fără forme legale de angajare.

Astfel, inspectorii de muncă au poposit pe şantierul de la Oarja, unde va fi deschisă fabrica Yildiz Entegre. Acolo au găsit muncind ilegal 28 de persoane, un record în ceea ce priveşte munca la negru, care lucrau de zor la ridicarea unei hale, fără ca vreunul dintre ei să aibă încheiat contracte individual de muncă. Firma care folosea munca la negru este SC ARU MFG SRL din Bucureşti cu sediul în Bolintin Vale, iar patronii s-au ales cu dosar penal pentru depistarea a mai mult de cinci persoane care lucrează fără contract de muncă. „Pentru cele 28 de persoane pe care le-am găsit muncind fără forme legale de angajare a fost întocmit un dosar penal, care a fost înaintat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piteşti. Dosarul a ajuns apoi pentru soluţionare la postul de poliţie Oarja. Este cel mai mare număr de persoane găsite de inspectorii de muncă ai ITM Argeş lucrând la negru la o singură firmă”, afirma Mihai Oprescu.

(Visited 6 times, 6 visits today)

Citeşte şi

Jandarmii, pe urmele hoţilor de lemne Şoferii de maxi, luaţi la întrebări de Poliţia Loc… S-a redeschis Bazinul Mioveni Salteaua, cea mai bună bancă? Festival antic la Câmpulung Piaţa Prundu şi-a pierdut rostul Importuri uriaşe în Argeş Renault, alături de echipele de descarcerare O parcare urâţeşte faţa Oraşului Regal