DOSARUL de distrugere în care apare Biserica Sf. Mina: suspectul, menţinut în arest

242

DOSARUL de distrugere în care apare Biserica Sf. Mina: suspectul, menţinut în arest

Continuă judecata în dosarul de distrugere în care biserica Sf. Mina apare în calitate de parte civilă. Suspectul a fost menținut în arest. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 8.09.2017.

Andrei Sabin Tilimbici a fost menținut în arest! La data de 29.08.2017, magistrații Tribunalului Constanța i-au respins contestația. Decizia este definitivă. El a fost trimis în judecată pentru distrugere la Judecătoria Constanța, pe 13.04.2017. Amintim că, urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de distrugere prin incendiere, polițiștii din cadrul Secției 1 Constanța l-au depistat pe Andrei Sabin Tilimbici, în vârstă de 41 de ani, din Constanța, bănuit de comiterea faptei. La data de 24 februarie anul curent a fost efectuată o percheziţie la domiciliul lui, acolo unde au fost găsite şi alte probe incrimatorii.

Amintim că, la data de 16.02.2017, bărbatul în cauză ar fi incendiat un lăcaș de cult de pe raza municipiului Constanța, fiind vorba despre biserica Sf. Mina din parcul Tăbăcărie, creând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei, prin distrugerea a 10 % din clădire. La data de 24.02.2017, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Constanța, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind escortat și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Precizăm că individul a mai ajuns în atenţia oamenilor legii şi în trecut. În 2004 a fost implicat într-un accident rutier, el fiind la volanul unei maşini ce aparţinea societăţii Alumil Rom Industry SRL Bucureşti. De asemenea, a fost implicat şi în scandaluri, devenind agresiv. Potrivit unor informaţii, este cunoscut ca şi consumator de droguri.

Liliana CHIRU