Dragnea, anunţ despre criteriile social-democraţilor la alegerile europarlamentare. Când sunt gata listele PSD

74

Dragnea, anunţ despre criteriile social-democraţilor la alegerile europarlamentare. Când sunt gata listele PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a realizat, sâmbătă, la Ialomiţa, portretul viitorilor europarlamentari social-democraţi, precizând că aceştia trebuie să fie, în primul rând, patrioţi ”în fiecare celulă a corpului” şi să ştie cel puţin o limbă străină.

"Românii vor avea de ales între candidaţii noştri, lista cred că o să o finalizăm în maximum două săptămâni, cred că şi mai devreme, care vor trebui să îndeplinească nişte criterii destul de serioase", a anunţat Liviu Dragnea, la Conferinţa extraordinară de alegeri a organizaţiei judeţene Ialomiţa a PSD.

Liderul PSD a enunţat şi cinci criterii pe care cei din PSD care vor să ajungă în Parlamentul European trebuie să le îndeplinească.

"În primul rând, să fie patrioţi în fiecare celulă a corpului său şi a inimii sale. Asta este prima condiţie. A doua condiţie: să ştie să vorbească, să-şi dorească să vorbească, să aibă curaj sa vorbească şi să-şi apere interesul naţional al ţării pe care o reprezintă acolo. Pentru că asta fac toţi, numai nouă ni se spune că e bine ca europarlamentari români să meargă acolo şi să înjure România. În rest, nu există aşa ceva. Al treilea criteriu: să ştie cel puţin o limbă străină. Al patrulea: să înţeleagă ce se întâmplă în instituţiile europene şi să facă orice pentru ca fondurile europene care vin în România să fie şi mai mari. Al cincilea: să fie respectaţi, să înveţe să comunice, să vorbească cu partenerii noştri şi din familia social-democrată europeană şi din celelalte familii politice, pentru ca dosare importante şi mă refer la dosare economice, dosare sociale, care pot afecta pozitiv România, să fie susţinute şi finalizate”, a completat Dragnea.

Liderul PSD a mai anunţat că, pe de altă parte, partidul va avea o listă cu nişte oameni "care, cel puţin de doi ani de zile, nu fac decât să arunce în România ură, venin, otravă, noroi, pietre şi să ne înjure pe noi, şi, mai nou, am văzut că se pun pe afişe cu un procuror".

"Deci este cea mai clară dovadă de politizare a justiţiei pe care cineva şi-a asumat-o, respectiv Partidul Naţional Liberal", a mai spus Liviu Dragnea.

Mediafax