Dragnea: Potențialul zootehnic, uriaș; trebuie să mâncăm în România ceea ce produce acest pământ

218

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că potențialul zootehnic al României este uriaș și atrage atenția că importante cantități de cereale pleacă din țară și se întorc sub formă de produse de panificație.

3bae9217-c6d2-44c5-90e2-2cc53eb32f89

"România trebuie să fie zootehnizată așa cum era înainte. Potențialul zootehnic al acestei țări este uriaș. Știu, a fost o perioadă după Revoluție când ni s-a spus că nu mai trebuie să avem subvenții la agricultură, că trebuie să închidem complexe de porci, de păsări, de vaci. (…) În primul rând trebuie să mâncăm în România ceea ce produce acest pământ, pentru că este pământ bogat și tot ceea ce produce este foarte gustos.(…) Cantități uriașe de cereale pleacă din România și se întorc în țară sub formă de produse de panificație", a spus joi Dragnea, aflat în vizită la Complexul Agroindustrial Curtici.

El susține că de la producția agricolă lanțul trebuie să se continue în zootehnie.

"Vedem aici ferme de vaci de carne, de lapte, ferme de porci, abatorizare, vedem aici cum ar trebui să fie în toată România într-un timp destul de rezonabil. La ultima deplasare împreună cu domnul ministru (…) Daea am primit o întrebare corectă care ne frământă și pe noi: 'Când vom ajunge în România ca toți cei care produc nu mai vând producția direct de pe tarla?' Dacă menținem coerența programelor noastre, dacă vom subvenționa, vom stimula ca de la producția agricolă să se continue lanțul", a adăugat Dragnea.

AGERPRES/(A — autor: Livia Popescu, editor: Oana Popescu, editor online: Irina Giurgiu)