Dramaturgul Matei Vişniec în dialog cu profesorul Bruno Mazzoni – pe 26 februarie, la Accademia di Romania

53
Dramaturgul Matei Vişniec şi profesorul Bruno Mazzoni, cunoscut şi apreciat atât ca specialist în literatura română, cât şi ca traducător, vor dialoga, pe 26 februarie, la Accademia di Romania, temele întâlnirii fiind legate de poetica şi receptarea teatrului autorului român în Italia.

"Întâlnirea directă cu publicul italian de specialitate sau pasionat de teatrul contemporan, întâlnire în care creatorul să îşi dezvăluie atelierul de creaţie şi să răspundă stimulilor unui cunoscător al prozei şi al dramaturgiei române contemporane - cum este prof. Bruno Mazzoni - reprezintă fără îndoială o oportunitate culturală de excepţie", precizează ICR, într-un comunicat de presă.

Asociaţia culturală MetisTeatro este a doua companie teatrală din Roma, după Eranos, care în ultima vreme atrage atenţia prin punerea în scenă a unor piese ale dramaturgului român, în această lună ea urmând să reia suita de spectacole semnate de Vişniec care au fost incluse în stagiunea din toamna trecută, suită îmbogăţită prin trei noi piese de autor.

Matei Vişniec a răspuns invitaţiei companiei de a fi prezent la spectacole şi, cu această ocazie, şi-a arătat interesul de a participa la o întâlnire cu publicul şi cu exponenţi ai lumii teatrului din Roma, întâlnire organizată de Accademia di Romania.

În cadrul întâlnirii, compania MetisTeatro din Roma va oferi ca intermezzo publicului câteva scene din piesele dramaturgului Matei Vişniec pe care le-a montat în această perioadă într-o serie de spectacole şi performances pe scenele mai multor teatre din Roma. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)