După ce a renunțat la Kaspersky, Primăria Capitalei va folosi antivirusul produs de Bitdefender / Nicușor Dan: Am ales o soluție românească

102

Primăria Capitalei va folosi, în mod gratuit, timp de un an, antivirusul produs de Bitdefender, una dintre cele mai importante companii din domeniul securității cibernetice, după ce a renunțat la softurile produse de compania rusă Kaspersky, a anunțat vineri, 8 iulie, Nicușor Dan.

Pentru înlocuirea softului antivirus al firmei rusești Kaspersky, Primăria Municipiului București a ales o soluție românească, furnizată de Bitdefender. Am acceptat oferta de a folosi în mod gratuit, timp de 1 an de zile, un antivirus de la Bitdefender. Produsul Bitdefender e acum în teste și în curând va fi deplin integrat în sistemele noastre informatice”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Primarul Capitalei a anunțat, în urmă cu mai bine de 2 luni, că va renunța să folosească antivirusul produs de firma rusă Kaspersky.

Renunțarea e o decizie corectă, logică, având în vedere efortul național și european de limitare a influenței economice a Rusiei și, totodată, o măsură de eliminare a unui potențial risc pentru sistemele noastre informatice”, scria edilul, pe Facebook, pe 12 mai.

Bitdefender este un producător global de soluții de securitate cibernetică, cu sediul central în București, fondată și deținută majoritar de Florin Talpeș.

„Bitdefender este lider mondial în securitate cibernetică, oferind cea mai bună protecție împotriva tuturor amenințărilor informatice”, se arată în descrierea de pe site-ul companiei.

Sursă foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Articolul După ce a renunțat la Kaspersky, Primăria Capitalei va folosi antivirusul produs de Bitdefender / Nicușor Dan: Am ales o soluție românească apare prima dată în Main News.

Source: New feed