Elena Udrea, din penitenciar: Să ridice piatra cine crede că nu a încălcat legea niciodată

116

Aflată în Penitenciarul Târgșorul Nou, unde execută o pedeapsă de 6 ani, fostul ministrul al dezvoltării, Elena Udrea, a transmis public un nou mesaj prin care se victimizează, invocând atmosfera din detenție. 

Elena Udrea a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 7 aprilie 2022, la 6 ani de închisoare, după ce a fost găsită vinovată de luare de mită și abuz în serviciu, în dosarul „Gala Bute”.

În încercarea de a scăpa de pedeapsă, așa cum a mai făcut-o în 2018, Elena Udrea a fugit din țară înainte ca instanța supremă să anunțe decizia, însă a fost reținută de Poliția bulgară când încerca să treacă frontiera în Grecia prin punctul de trecere Kulata.

Udrea se plânge din spatele gratiilor

Obișnuită cu un stil de viață extrem de luxos, fosta blondă de la Cotroceni nu pare să se fi adaptat prea bine în detenție. Printre multiplele acțiuni în instanță prin care încearcă să iasă din închisoare, Udrea și-a făcut din nou timp pentru a deplânge atmosfera și condițiile din spatele gratiilor.

„Perioada sărbătorilor de iarna este cea mai grea din an în penitenciar, mai ales intr-unul de femei în care cele mai multe sunt mame. Pare că toată tristețea din lume se adună aici. Atmosfera este ciudată, un amalgam între decorurile şi muzica prin care angajații penitenciarului încearcă să redea pe cât posibil trăirile Crăciunului şi suferința deținutelor care sunt atât de departe de familie şi mai ales de copii. Convorbirile telefonice pe care le-am ascultat fără să vreau sub geamul camerei mele, ca şi vizitele pe care femeile le-au primit în aceste zile s-au terminat în lacrimi. Durerea mare nu este pentru tine. Ca adult îți poti gestiona într-un fel sau altul emoțiile…însă suferința copiilor care plâng şi îşi roagă mamele să vină acasă măcar de Craciun este monumentala. Sunt femei care au cate 4, 6 chiar şi 10 copii, şi sunt aici pentru că au furat ca să le dea de mâncare, iar acum copiii au rămas singuri cu bunici neajutorați ori cu tați complet depășiți de situație; cei mai multi dintre ei având deja destinele frânte. Probabil ei înşişi vor ajunge să încalce legea așa cum arată o cercetare sociologică facută în SUA asupra copiilor ai căror mame sunt în pușcărie”, a transmis Elena Udrea, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

În același timp, deși ani la rând s-a aflat în fruntea țării, deținând mai multe funcții de decizie și având o influență aparte asupra lui Traian Băsescu, Udrea acuză instituțiile statului de faptul că nu s-ar ocupa de reabilitarea deținuților.

„Şi mai grav este faptul că în penitenciarele românești nu se întâmplă nimic care să duca la reabilitarea acestor femei. După eliberare sunt lăsate de izbeliște de către stat şi nimeni nu le angajeaza tocmai pentru că au trecut prin închisoare. Deci vor sfârși prin a recidiva ca să poată să îşi întrețină copiii. La întrebarea stupidă pe care tot am auzit-o: De ce a furat daca știa că are copii care vor suferi?  o să dau doua răspunsuri: 1. aproape toate mamele ar face orice pentru copiii lor; 2. să ridice piatra cine crede că nu a încălcat legea niciodată sau că în anumite condiții nu ar încălca-o”, a transmis Elena Udrea.

Elena Udrea mai este judecată în dosarul „Hidroelectrica”, precum și în cel care vizează finanțarea finanțarea campaniei lui Traian Băsescu din anul 2009, în care a fost condamnată în primă instanță la 8 ani de închisoare.

În schimb, decizia dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, referitoare la prescripția răspunderii penale, ar putea duce la închiderea celui de-al doilea dosar. Mai multe detalii, aici.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Articolul Elena Udrea, din penitenciar: Să ridice piatra cine crede că nu a încălcat legea niciodată apare prima dată în Main News.

Source: New feed