Emar Gemmeke (atașat Ambasada Regatului Țărilor de Jos): Prosperitatea României este strâns legată de prosperitatea fermierilor

236

Atașatul pentru agricultură, industrie alimentară și mediu din cadrul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos, Emar Gemmeke, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, în cadrul manifestărilor legate de Ziua Națională a Bălțatei, că prosperitatea României este strâns legată de prosperitatea fermierilor, iar aceasta se poate atinge doar cu genetică de calitate, cu educație și cu echipamente performante.

4b70383a-8c6b-48b0-892b-da0322764ace

"Participăm la un eveniment care pune vaca în lumina reflectoarelor, un eveniment care acoperă toate problemele din sector și care se gândește la viitorul creșterii vacilor. Este un eveniment remarcabil, cu animale remarcabile și aș vrea să-i felicit pe organizatori. Cred cu tărie că prosperitatea României este strâns legată de prosperitatea fermierilor, care se poate atinge doar cu genetică de calitate, cu educație, dar și cu echipamente performante. În Olanda credem în ferma de familie profesională și comercială și cred că împărtășirea experiențelor noastre este benefică pentru toată lumea", a subliniat Emar Gemmeke.

El a arătat că viitorul Europei are multiple provocări, iar din acest motiv e nevoie de o Europă unită, bazată pe construcții solide, iar agricultura poate fi una dintre ele.

"Propun să facem din agricultură o construcție solidă, să lucrăm împreună, să schimbăm idei, să ne bucurăm, să ne împărtășim inovațiile și cercetările. Aveți o vorbă în România: 'Unde-i unul, nu-i putere, unde-s doi, puterea crește'. Olanda este deschisă și dorește să ajute, de la educație, la inovare, la experiență între guverne, colaborare între guverne, în special într-un sector cum este creșterea vacilor, care joacă un rol foarte important în ambele economii, atât în cea olandeză, cât și în cea românească", a afirmat Emar Gemmeke.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)